Διακοπές και υποχρεώσεις;

Και καθώς οι διακοπές πλησιάζουν μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις δια-κοπές! Τί γίνεται όμως όταν ακόμα και τότε απαιτείται να αφιερώσεις χρόνο για τις υποχρεώσεις σου; Αναμφισβήτητα η έννοια των διακοπών ορίζει την διακοπή της εργασίας ή των μαθημάτων για ξεκούραση και ψυχαγωγία. Κάποιες φορές όμως προκειμένου να πετύχουμε ένα στόχο χρειάζεται να ξοδέψουμε λίγο χρόνο από τις διακοπές μας κάτι το οποίο δεν μας ευχαριστεί και τόσο..paidi_diavasma_aftodioikisiΑς δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να οργανώσουμε τον χρόνο μας χωρίς να χάνουμε ωραίες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Κάποιες στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι οι εξής. Οι προτάσεις ισχύουν τόσο για εργαζόμενους όσο και για μαθητές, φοιτητές κλπ.

Πλάνο 

Πριν αρχίσουν οι διακοπές και αφού βρίσκεστε ακόμη σε εγρήγορση οργανώστε πώς θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας πριν προλάβετε να χαλαρώσετε εντελώς Ορίστε χώρο και χρόνο ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και προσαρμόστε τες στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

π.χ κάποιοι ίσως επιθυμούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο κάθε μέρα για να εργαστούν λιγότερες μέρες ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν να αφιερώνουν λίγο χρόνο σε περισσότερες μέρες. it’s up to you!

Πειθαρχία

Προσπαθήστε να τηρήσετε το πλάνο σας για δύο λόγους. 1ον για να μην απογοητεύσετε τον εαυτό σας ότι δεν τα καταφέρνετε και 2ον για να χαρείτε ανέμελα τις διακοπές σας.

Υπομονή και Επιμονή

Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο αρετές που αν τις κατέχετε θα πρέπει να είστε πολύ ευτυχισμένοι. Είναι δύσκολο να τις αποκτήσεις αν όμως τις εφαρμόσεις έστω και λίγο το αποτέλεσμα όχι μόνο θα σας ικανοποιήσει αλλά θα σας δώσει και κίνητρο για την επόμενη φορά.

Στόχος

Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε τον αρχικό σας στόχο. Μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας αποσπάσει από τον στόχο σας και μην βρίσκετε δικαιολογίες για να τον παραλείπετε.

Αναμφισβήτητα η εργασία κατά την διάρκεια των διακοπών είναι ένα βαρύ φορτίο. Σκεφτείτε όμως πως δεν είστε οι μόνοι και ότι σχεδόν περισσότεροι από όσους φαντάζεστε έχουν παρόμοιες υποχρεώσεις.

Οργανώστε το πλάνο σας και με λίγη επιμονή, υπομονή και πειθαρχία δεν θα χάσετε τον στόχο σας. Στο τέλος αφού ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και είστε έτοιμοι να αφιερωθείτε εξ ολοκλήρου στους δικούς σας ανθρώπους και στην προσωπική σας διασκέδαση θα νιώσετε ικανοποίηση από τον εαυτό σας και κίνητρο για όσες επόμενες φορές έρθουν και χρειαστεί να λειτουργήσετε ανάλογα.

Μαριλένα Κιτσάκη

Comments

comments