Ιώσεις! Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας

Οι πρώτες ιώσεις έκανα την εμφάνισή τους.


Εμετοί, διάρροιες, πονόλαιμος, πυρετός, βήχας είναι τα πιο συχνά συμπτώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Τα παιδιά κολλάνε τον ιό στο σχολείο, ενώ το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί περισσότερες από μία φορά στη διάρκεια του χειμώνα. Ο ιός μεταδίδεται άμεσα και έμμεσα. Άμεσα με τα σταγονίδια από τον βήχα, το φτέρνισμα, την κοντινή ομιλία και έμμεσα με την επαφή με μολυσμένα χέρια. Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μιας ίωσης είναι η πρόληψη.

Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να θωρακίσετε σημαντικά το ανοσοποιητικό σας, έτσι ώστε να είστε περισσότερο ήσυχοι, τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας, στη διάρκεια της περιόδου του σχολικού έτους:

Υγιεινή Διατροφή
Βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα παιδιά λαμβάνεται μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρέσκα προϊόντα, κάθε μέρα.

Ξεκούραση
Φροντίστε ώστε τα παιδιά σας, αλλά και εσείς, να κοιμάστε αρκετές ώρες. Η στέρηση ύπνου ρίχνει σε χαμηλά επίπεδα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Άσκηση
Η σωματική άσκηση αποτελεί έναν ακόμη τρόπο για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, θωρακίζοντας τον εαυτό σας στις ασθένειες. Περίπου 40 λεπτά την ημέρα μέτριας άσκησης, αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική

Kαθαριότητα
Το πλύσιμο των χεριών μολονότι αποτελεί δεδομένο, συχνά παραβλέπετε ή δεν γίνει σωστά. Ένα αντιβακτηριακό σαπούνι και 20 δευτερόλεπτα σαπουνάδας στο πλύσιμο, είναι ικανό να σκοτώσει τα μικρόβια, προλαμβάνοντας την εξάπλωσης τους.

Ευάγγελος Μιχαήλ
Παιδίατρος
Ρενέ Πυώ 10, Πύλος – Μεσσηνίας
ΤΗΛ: 27230 22258

Ευάγγελος Μιχαήλ

Comments

comments