Τα Χριστούγεννα έφτασαν!

Τα  Χριστούγεννα έφτασαν! Το άγχος και η μοναξιά αυτές τις μέρες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Πολλοί βλέπουν το ‘κοντέρ’ του άγχους να ανεβαίνει, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, όχι πλέον τόσο από άποψης χρόνου αλλά περισσότερο από οικονομικής πλευράς.  Για το πώς θα ανταπεξέλθουν συγχρόνως  στις καθημερινές και στις γιορτινές υποχρεώσεις, για το πώς θα προσφέρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι καινούριες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο μερίδιο ανθρώπων να  αγχώνονται και τελικά να απομονώνονται από συγγενείς και φίλους γιατί δεν είναι σε θέση να τους προσφέρουν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό δώρο αυτές τις Άγιες μέρες. 


Όταν αρχίσετε να σκέφτεστε τι να προσφέρετε ως δώρο τα φετινά Χριστούγεννα αφιερώστε λίγο χρόνο και αναρωτηθείτε:


Δίνω πραγματικά στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, στους συναδέλφους μου το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να τους προσφέρω? Που είναι απλά ο χρόνος μου, η προσοχή μου αλλά πάνω απ’ όλα η ΠΑΡΟΥΣΙΑ και η ΑΓΑΠΗ μου.


Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε βρεθεί να συνομιλείτε με κάποιον ή με το παιδί σας που να θέλει την προσοχή σας και εσείς απλά να ‘μισό-ακούτε’. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να σας αποσπά τη προσοχή κάποιο άλλο άτομο ή να σκέφτεστε θέματα της εργασίας ή απλά το μυαλό σας να ταξιδεύει μακριά.


Ως άνθρωποι αναζητάμε και χρειαζόμαστε να έχουμε σχέσεις με τους άλλους! Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν νιώθουν τόση έντονη αυτή την επιθυμία, θέλουν να είναι αποδεκτοί αλλά και να αγαπηθούν. Οι άνθρωποι που αναζητούν συμβουλευτική ή θεραπεία τις περισσότερες φορές το κάνουν γιατί έχουν την ανάγκη να τους δώσει κάποιος άλλος τη προσοχή του στο 100% και όχι την πρακτική του βοήθεια. Απλά θέλουν κάποιον να τους ακούσει με κατανόηση και αγάπη.


Οι συνθήκες έχουν αλλάξει για να μας αφυπνίσουν και να μας ενθυμίσουν ότι τα πιο σημαντικά δώρα στη ζωή είναι η αγάπη που προσφέρουμε με το άνοιγμα της καρδιάς μας και τη παρουσία μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ας προσφέρουμε λοιπόν απλόχερα την παρουσία μας και ας μετουσιώσουμε το άγχος και τη μοναξιά σε απέραντη αγάπη!

 

Επιβεβαιώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να είστε στο παρόν:

 

* Σήμερα θα είμαι το παρόν με το να είμαι στο παρόν.
* Θα κοιτάω τους άλλους στα μάτια και θα επικοινωνώ σε ένα βαθύ επίπεδο .
* Δεν θα αφήσω τις σκέψεις μου να με τραβήξουν από την παρούσα στιγμή .

* Θα διδαχθώ από το παρελθόν, θα κοιτάξω στο μέλλον, αλλά θα είμαι πάντα στο παρόν.

 

Άντζελα Κρητικού

Comments

comments