Τοξίνες, τοξίνες, τοξίνες παντού Αποτοξινωθείτε με την Γεμμοθεραπεία

Η Γεμμοθεραπεία είναι η πιο γνωστή (τουλάχιστον σε Αγγλία και Γαλλία) και η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτοξίνωσης η οποία βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει από το κάθε κύτταρο όλες τις τοξίνες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που με τον καιρό έχουν συσσωρευθεί και που προκαλούν πόνους, γενετικές αλλαγές, ασθένεια και τελικά το θάνατο.

Tοξίνες & επιπτώσεις τους στον οργανισμό

7132532

Τοξίνες ονομάζονται εκείνες οι ουσίες οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες- καρκίνοι, προβλήματα καρδιάς – και να δηλητηριάσουν τον οργανισμό.
Μερικά παραδείγματα παρουσίας τοξινών στον οργανισμό είναι:
Όλα τα Βαρέα μέταλλα, διοξίνες, φυτοφάρμακα/εντομοκτόνα,, φθαλικές ενώσεις (ουσίες που προστίθενται στα πλαστικά για την αύξηση της ευλυγισίας τους) , Στυρένιο, βενζόλιο, φθόριο, χλώριο, ξενοβιοτικά “ουσίες ξένες προς την ζωή”  π.χ. αντιβιοτικά. Ξενοβιοτικά επίσης είναι και όσες ουσίες βρίσκονται σε μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό στον οργανισμό . Οι τοξίνες αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνες όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να τις αποβάλει και όταν αυτές έχουν πλέον συγκεντρωθεί σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό.

Ταξινόμηση των τοξινών
Οι τοξίνες ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες : α) τις ενδογενείς τοξίνες που προέρχονται από το ίδιο τον οργανισμό . Οφείλονται σε λανθασμένο τρόπο ζωής, σε κακή διατροφή , κακές διατροφικές συνήθειες και πρακτικές. . Οι τοξίνες αυτές οδηγούν σε καταστροφή των ιστών, αδυναμία των οργάνων και τις περισσότερες φορές αυτές οι αδυναμίες καταλήγουν σε εκδήλωση διαφόρων ασθενειών που η συμβατική ιατρική τις βαπτίζει με ονόματα όπως Νόσος Αλτσχάιμερ, Αυτό – Άνοσα Νοσήματα , Καρκίνοςκ.α.. β) τις εξωγενείς τοξίνες που παράγονται από το περιβάλλον ,π.χ, τα βαρέα μέταλλα , φάρμακα , συντηρητικά τροφίμων, πετροχημικά, φυτοφάρμακα, ιοί ,παράσιτα, βακτηρίδια , η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και ο φόβος, η ανησυχία και τα συναισθηματικά σοκ και γ) τις αυτό -γενείς τοξίνες οι οποίες είναι είτε εκείνες που προκαλούνται από την ίδια την ίδιοσυγκρασία του ατόμου είτε μεταδίδονται κληρονομικά και επηρεάζουν τον οργανισμό μειώνοντας την αντίστασή του π.χ. Ρευματισμοί.

Ξενοβιοτικές ουσίες
Ξενοβιοτικές ονομάζονται οι ουσίες που είναι τοξικές και δεν υπάρχουν φυσιολογικά σε έναν οργανισμό αλλά αν βρεθούν σε αυτόν σε κάποιο ποσοστό, επηρεάζουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Ειδικά , συνθετικά φάρμακα όπως αντιβιοτικά θεωρούνται ξένα σώματα από τον οργανισμό καθώς ο οργανισμός δεν τα παράγει ο ίδιος και ούτε αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διατροφής. Ένας οργανισμός με καλή υγεία, μέσω του ήπατος αποτοξινώνει και αποβάλει όλες τις τοξίνες εκτελώντας με αυτό τον τρόπο το αδιάκοπο έργο του εσωτερικού καθαρισμού του

Αποτοξίνωση
Οι ξενοβιοτικές ουσίες και άλλες τοξικές ουσίες αποβάλλονται από τον οργανισμό σε δύο φάσεις κάτω από μια σειρά αποτοξινωτικών αντιδράσεων. Πρόκειται για την Φάση Ι και Φάση ΙΙ της αποτοξίνωσης.

ΦΑΣΗ Ι ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ. Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη φάση αυτή, ονομάζονται ‘ενεργοποιητές’. Ενεργοποιούν την τοξική ουσία που χρειάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Τα ένζυμα αυτά λειτουργούν προσκολλώντας ένα μόνο άτομο οξυγόνου ή αζώτου στην τοξική ουσία.

ΦΑΣΗ ΙΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ. Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται σε αυτή τη φάση, ονομάζονται ‘excretors’, διότι καταλύουν αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Αυτά τα ένζυμα συνδέουν τη χημική ουσία γλουταθιόνη με τις τοξίνες οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί στη φάση Ι. Με αυτό τον τρόπο, αυτές οι δυνητικά βλαπτικές ουσίες, γίνονται υδατοδιαλυτές και έτσι ο οργανισμός τις αποβάλλει είτε από τα ούρα είτε από τον ιδρώτα.

Βιοθεραπευτική Αποτοξίνωση
Η Γεμμοθεραπεία η οποία αποτελεί μια δυναμική μορφή φυτοθεραπείας
επιφέρει και προκαλεί μια αργή, ασφαλή και βαθειά κυτταρική αποτοξίνωση , προκαλώντας έτσι αυτό που ονομάζεται βιοθεραπευτική παροχέτευση και αποτοξίνωση . Η Βιοθεραπευτική παροχέτευση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης και αποβολής από τον μεσοκυττάριο χώρο των βαρέων μετάλλων ,ξενοβιοτικών , ιών , μυκητών, παρασίτων, μυκοπλάσματος και βακτηριδίων , ανοίγοντας τις οδούς των απεκκριτικών οργάνων και τελικά αποβάλλοντας τις τοξίνες από το κύτταρο. Η Γεμμοθεραπεία προάγει μια βαθειά κυτταρική παροχέτευση και αποτοξίνωση και βοηθάει όχι μόνον στην αποβολή των ξενοβιοτικών , ιών, παρασίτων και βακτηριδίων, αλλά υποστηρίζει και διεγείρει την φυσιολογική λειτουργία των οργάνων και συστημάτων .
Εφαρμογές αποτοξίνωσης( Detox ) των Γεμμοθεραπευτικών
Παρακάτω αναφέρονται διάφορα ξενοβιοτικά που αποβάλλονται από τον οργανισμό με την βοήθεια των γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων:
Όλα τα βαρέα μέταλλα, πετρέλαιο, αλουμίνιο, μόλυβδος, υδράργυρος, νιτρώδη, διαλύματα που βρίσκονται σε βερνίκια , μπογιές, αποσμητικά, καλλυντικά. Επίσης τα Γεμμοθεραπευτικά βοηθούν ούτως ώστε οι τοξίνες να μην ¨κολλάνε¨ στο λεμφικό σύστημα καθώς επίσης τον καθαρισμό του αίματος , συκωτιού και νεφρών.
Συμπέρασμα
Η Γεμμοθεραπεία είναι ο πιο μοντέρνος και αποτελεσματικός τρόπος προαγωγής της υγείας από το κυτταρικό επίπεδο. Είναι μια ιστική θεραπεία, ένα δυνατό μέσο αποβολής των τοξινών εκτός του κυττάρου, τοξίνες οι οποίες έχουν σωρευθεί με την πάροδο των χρόνων ,προκαλώντας πόνο, ασθένεια, γενετικές μεταβολές και τελικά τον θάνατο.

Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Βοτανοθεραπευτής
http://gemmotherapya.blogspot.gr, www.naturaltherapy.gr , email:balisdiet@yahoo.gr

Comments

comments