Φυσικά αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη – Γεμμοθεραπεία

Τα Γεμμοθεραπευτικά ιάματα έχουν μια πολύ ισχυρή επίδραση στον οργανισμό, και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούνται μέσα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής.

Τα Γεμμοθεραπευτικά ιάματα διευκολύνουν την αποβολή τοξινών και βλαβερών ουσιών , βοηθάνε έτσι την αναγέννηση των ιστών , επιτρέποντας έτσι την καλύτερη λειτουργία των οργάνων του σώματος . Λόγω της δυνατότητάς τους να επαναφέρουν τη ζωτική ενέργεια οργάνων και ιστών , τα ιάματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν και την ισορροπία του οργανισμού ,την δε αποτελεσματικότητά τους την έχουν αποδείξει πλήθος επιστημονικών ερευνών από το 1950 .

Το μυστικό της Γεμμοθεραπείας
Η Γεμμοθεραπεία είναι μια υπερ-ενεργή τύπου φυτοθεραπεία , όπου η ισχυρή επίδρασή της προέρχεται από την αυξητική ορμόνη που ονομάζεται Gibberlin. Έχει τη δύναμη και την ικανότητα να καθαρίζει τα κύτταρα , παροχετεύοντας και απομακρύνοντας τοξικά μεταβολικά προϊόντα , όπως βλέννα, υποπροιόντα του μεταβολισμού , τα νεκρά κύτταρα από το αμυντικό σύστημα και αυτοάνοσα σύμπλοκα .Αλλά πέρα από αυτό , η Γεμμοθεραπεία δυναμώνει τη λειτουργία των οργάνων.
Η χρήση των μπουμπουκιών ,των νεαρών φύλλων και ριζιδίων δίνει την δυνατότητα στην λήψη πιο ενεργών φαρμακευτικών ουσιών , χωρίς να χρειάζονται μεγάλες δόσεις. Έτσι η Γεμμοθεραπεία διαφοροποιείται από την παραδοσιακή φυτοθεραπεία όπου τα εκχυλίσματα και οι σκόνες παρασκευάζονται από ενήλικα φυτά με μειωμένες θεραπευτικές δυνατότητες.

Tα παρακάτω ιάματα ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση αρθροπαθειών χωρίς όμως να είναι και τα μόνα που συστήνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι ενδείξεις αυτές αφορούν μόνον τα γεμμοθεραπευτικά ιάματα και όχι τα ενήλικα βότανα ή φυτά . Τα ενήλικα βότανα/φυτά δεν έχουν τα ίδια συστατικά, δράσεις ή εφαρμογές , στις περισσότερες περιπτώσεις.

Pinus Montana
Η Πεύκη είναι ένα φυσικό αναλγητικό. H κύρια δράση της Πεύκης βρίσκεται στο Σκελετικό σύστημα δηλ. Αρθρώσεις ,Οστά και Χόνδροι Η Πεύκη ενεργεί στον αρθρικό χόνδρο για να διατηρήσει την αντοχή του. Ενισχύει τα οστά και μειώνει την φθορά τους ενώ μπορεί να χορηγηθεί σε ηλικιωμένους, ως προληπτικό κατά των καταγμάτων. Η Πεύκη είναι χρήσιμη σε μη φλεγμονώδεις χρόνιες ρευματικές παθήσεις όπου και αν βρίσκονται, είτε πρόκειται για τη σπονδυλική στήλη, το γόνατο, το ισχίο, κλπ. Έχει την ικανότητα να στραγγίζει τις αρθρώσεις, ειδικά τις μεγάλες αρθρώσεις, όπως τους γοφούς ή τα γόνατα.
Σε συνδυασμό δε με την αγριοτριανταφυλλιά ( rosa canina ) μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις αυχενικού συνδρόμου με πονοκέφαλο.Περιέχει 29 Αντιβακτηριδιακά φυτοχημικά Αντισταφυλοκκοκικά , Αντιστρεπτοκκοκικά και 18 Αντιιικά φυτοχημικά . Η Πεύκη είναι καρδιοτονωτική, μειώνει την χοληστελόλη LDL και μειώνει την αρτηριακή πίεση σε ελαφρού τύπου υπέρταση. Μια σημαντική ιδιότητα της Πεύκης είναι ότι απομακρύνει τα Βαρέα Μέταλλα από τον οργανισμό, τα οποία προκαλούν πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό και τα οποία ( Βαρέα Μέταλλα ) ΠΡΕΠΕΙ να απομακρυνθούν από το σώμα. .

Vitis Vinfera
Μιλάμε για το γνωστό μας Αμπέλι όπου οι πρόγονοί μας Έλληνες καλλιεργούσαν από τους προιστορικούς χρόνους με αναγνωρισμένες θεραπευτικές δράσεις σε όλον τον κόσμο ανά τους αιώνες. Τα φυτοχημικά της στοιχεία είναι πράγματι απερίγραπτα.
Περιέχει 29 αντιιικά και 18 Αντιερπετικά φυτοχημικά .Είναι ένα πολύχρηστο για όλους τους έρπητες HSV-1, HSV-2, HSV6 και Έρπη Ζωστήρα . Επίσης περιέχει 44 αντιβακτιριδιακά φυτοχημικά και 33 ισχυρά αντιφλεγμονώδη φυτοχημικά καθιστώντας το ένα μοναδικό γεμμοθεραπευτικό ίαμα .
H Ευρωπαϊκή Άμπελος είναι ένα σημαντικό πολύχρηστο ισχυρό αντιιικό, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες ίαμα. H Ευρωπαϊκή Άμπελος επιβραδύνει την παραμόρφωση των αρθρώσεων διατηρώντας ένα καλό εύρος κίνησης της άρθρωσης . Γι΄ αυτό τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος επώδυνων, παραμορφωτικών αρθρίτιδων και σε συνδυασμό με άλλα σπουδαία και σημαντικά γεμμοθεραπευτικά .Επίσης ,απομακρύνει τα Βαρέα Μέταλλα από το σώμα . Όσον αφορά το καρδιοαγγειακό σύστημα μειώνει την χοληστερόλη LDL( κακή ) και αυξάνει την χοληστερόλη HDL ( καλή ).

Comments

comments