10 λόγοι να ενθαρρύνετε το παιδί σας (και τον εαυτό σας) να … μασάει τσίχλα!

gum

  1. Κάνει καλό στα δόντια! Βοηθά στην έκκριση επιπλέον σάλιου, το οποίο είναι το καλύτερο εργαλείο μας ενάντια στην τερηδόνα. Το σάλιο περιέχει ουσίες που καταπολεμούν τα βακτηρίδια και βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν στα δόντια. Η έκκριση σάλιου διευκολύνει επιπλέον και τη διαδικασία της πέψης.
  2. Βοηθά στην ανάπτυξη στοματοκινητικών δεξιοτήτων! Ενισχύει την κινητικότητα των δομών που υποστηρίζουν στοματικές λειτουργίες, όπως η γλώσσα.
  3. Βοηθά τη διατήρηση κατάλληλης στάσης σώματος για περισσότερο χρονικό διάστημα! Κατά τη μάσηση ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και ορισμένοι μύες της ωμικής ζώνης και του κορμού, βελτιώνοντας σε ένα βαθμό τη στάση μας.
  4. Ενισχύει την απόδοση σε οπτικοκινητικές δραστηριότητες καθώς βοηθά στην οπτική εστίαση.
  5. Ενισχύει την ικανότητα εστίασης της προσοχής! Η διαδικασία της μάσησης επιταχύνει τους χτύπους της καρδιάς μας και αυξάνει τη ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, διευκολύνοντας τη συνεργασία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Βοηθά το σώμα και το μυαλό να παραμένουν σε ετοιμότητα για δράση/σκέψη/μάθηση, διατηρώντας κατάλληλη εγρήγορση.
  6. Ενδυναμώνει την μνήμη! Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ μασάμε, αυξάνεται η δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για την μνήμη (ιππόκαμπος).
  7. Μειώνει τα συμπτώματα του άγχους! Η ρυθμική κίνηση του μασήματος βοηθά στην απελευθέρωση εντάσεων.
  8. Περιορίζει τη συνεχή αναζήτηση ανθυγιεινών σνακ!
  9. Καλύτερα τσίχλα, παρά μολύβι/νύχια! Όταν το στόμα είναι ήδη απασχολημένο, δεν αναζητά μη βρώσιμα πράγματα (μολύβια, νύχια, μανίκια, μαλλιά κτλ) για να ασχοληθεί.
  10. Έχει πλάκα!
Μαγδαληνή Χαλικιά

Comments

comments