7 συμβουλές για το Δημόσιο Θηλασμό!

 

Ο δημόσιος θηλασμός σημαίνει θηλασμός μπροστά σε ένα συγγενή ή φίλο στο δικό σας σπίτι, ή σε ένα δημόσιο χώρο, όπως στο πάρκο, σε ένα εστιατόριο, καφετέρια ή εμπορικό κέντρο κ.α.

Κατά τις πρώτες μέρες του μωρού σας μπορεί να προτιμάτε να θηλάζετε μόνο όπου αισθάνεστε πιο άνετα. Αλλά καθώς θα το συνηθίζετε θα αρχίσετε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση για να θηλάσετε το μωρό σας μπροστά σε άλλους όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους.

 

Παρακάτω είναι μερικές ιδέες για να σας βοηθήσουν στο δημόσιο θηλασμό:

  1. Για να θηλάσετε σε δημόσιο χώρο φορέστε ρούχα που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο στήθος σας με τη μικρότερη δυνατή έκθεση.
  2. Μην περιμένετε έως ότου το μωρό σας αρχίσει να κλαίει δυνατά για να θηλάσετε. Το κλάμα των μωρού προσελκύει την προσοχή των γύρω και στους δυο σας.
  3. Κοιτάξτε στα μάτια τους περαστικούς και χαμογελάστε τους. Αυτό θα τραβήξει την προσοχή τους μακριά από το στήθος σας. Αντίθετα, κοιτάζοντας το μωρό σας θα επιστήσει την προσοχή τους στο στήθος σας.
  4. Χρησιμοποιήστε μια κουβερτούλα ή κάποιο ειδικό μάρσιπο (κάποια μάρσιπο είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον θηλασμό ενώ το μωρό βρίσκεται μέσα σε αυτό)
  5. Μπορείτε να είστε παρέα με κάποια φίλη που έχει ένα μεγαλύτερο μωρό και μπορεί να σας δείξει μέρη τα οποία ήδη γνωρίζει ότι θα είναι άνετα για εσάς και το μωρό σας για το θηλασμό. Ή μπορείτε να είστε με τη μητέρα σας, το σύντροφο σας, την αδερφή σας ή κάποια φίλη ώστε να υπάρχει κάποιος για να μιλάτε και να αισθάνεστε ήρεμα και άνετα.
  6. Κάντε πρακτική στο σπίτι σας μπροστά σε έναν καθρέφτη για να δείτε πόση είναι η έκθεση. Μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο λίγο μπορούν να δουν οι άλλοι τότε θα νιώθετε πολύ πιο άνετα να θηλάσετε σε δημόσιο χώρο.
  7. Γνωρίζετε τα δικαιώματα σας. Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άβολα επειδή θηλάζετε δημόσια το μωρό σας. Ο Νόμος περί Ισότητας (Equality Act, 2010) που ψηφίστηκε το 2010 έχει καταστήσει παράνομο για οποιονδήποτε να ζητήσει από μια γυναίκα που θηλάζει το μωρό της σε δημόσιο χώρο να σταματήσει το θηλασμό ή να φύγει από αυτόν τον δημόσιο χώρο.
Άντζελα Κρητικού

Comments

comments