Μαρία Μπασκίνη

Η υγιεινή διατροφή αποτελούσε πάντα ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να προσθέτουμε λεμόνι στη σαλάτα για να αυξήσουμε την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C.

Mpaskini_MariaΈτσι από μικρή κιόλας ηλικία έδινα βάση στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, ενώ αυτό το ενδιαφέρον μου εξελίχθηκε αθροιστικά σε πάθος. Αρχικά με ενθουσίαζε η διαδραστικότητα των συστατικών, πώς ο συνδυασμός ορισμένων τροφών είχε επιπτώσεις στην ευεξία, την τόνωση και την ενέργεια. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή και το εφαλτήριο για μια καριέρα στη Διατροφή.

Εκπαίδευση στη διατροφή

  • Το 1997 αποφοίτησα από το Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης, Ανατόλια, ενώ συνέχισα την εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία στη Μεγάλη Βρετανία, στο University of Surrey στον τομέα της Διατροφής.
  • Το 2001 αποφοίτησα, ανάμεσα στους πρώτους φοιτητές με την υψηλότερη βαθμολογία (2:1). Στο τελευταίο έτος υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις διατροφικές συνήθειες παίδων 5-10 ετών.
  • Στοχεύοντας σε περισσότερες εμπειρίες στον τομέα της Διατροφής και αναζητώντας μια ρηξικέλευθη, πρωτοποριακή προσέγγιση στη συγκεκριμένη επιστήμη συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην Ελβετία. Από το 1999 έως το 2000 άσκησα την πρακτική μου στο Kantonsspital St. Gallen αποφοιτώντας με διακρίσεις.
  • Μετά την κατάκτηση του πρώτου πτυχίου συνέχισα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νέα Υόρκη,των ΗΠΑ στο New York University (NYU). Με ενθουσιασμό και προσήλωση σε νέες ιδέες και εμπειρίες, από τον πρώτο κιόλας μήνα της παραμονής μου στις Η.Π.Α., εργάστηκα εθελοντικά ως Διατροφολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, στο γηροκομείο Florence Nightingale, στο Julliard’s School, ενώ αρθρογράφουσα στην εφημερίδα του NYU πάνω σε θέματα διατροφής.
  • Κερδίζοντας τη θέση του βοηθού καθηγητή στο μάθημα της Αθλητικής Διατροφής δίδαξα Διατροφή σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της Νέας Υόρκης. Το 2003 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με άριστα (3.93 στα 4). Λίγο πριν το τέλος των μεταπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων Ύπατος και Νεφρών ως Κλινική Διαιτολόγος.
  • Ολοκληρώνοντας τον χρόνο εργασίας μου επέστρεψα στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2004 σηματοδότησα την επαγγελματική μου πορεία στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας διαιτολογικό γραφείο, το οποίο διατηρώ μέχρι και σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα http://www.baskini.gr/